logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

Menu

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium


gimi képe
A Csepel-sziget első, nagy múltú, 1950-ben alapított iskolája a Ráckevei Ady Endre Gimnázium. Szerteágazó épületegyüttese, amely egyszerre őrzi a múltat és mutatja be a jelent, csodálatos helyen, a Duna partján található, tömegközlekedéssel jól megközelíthető.

Iskolánk 423 diákja 15 osztályban, négy- és hat-évfolyamos képzési formákban tanul. A nyolcadik osztály után érkező diákjaink matematika, illetve idegennyelvi irányultságú osztályokban folytathatják tanulmányaikat. Tagozattól függően 60-80%-os arányban kerülnek be diákjaink a felsőoktatásba, és szép eredményeket érnek el a különböző tanulmányi versenyeken.

Évek óta jól működő Vizsgarendszerünk az alsóbb évfolyamoktól kezdődően az érettségi vizsgákig segíti a diákokat a felkészülésben és a vizsgarutin megszerzésében. 2017 tavasza óta iskolánk emelt szintű vizsgaközpontként is működik.

Nagy hangsúlyt fektetünk a nyelvoktatásra, angol, német, orosz és francia nyelveket oktatunk csoportbontásokban. Diákjaink egyre növekvő létszámban rendelkeznek közép illetve felsőfokú nyelvvizsgával.  Az elmúlt tanévben 87 nyelvvizsgával rendelkeztek diákjaink, amelyből 7 felsőfokú volt.

Tanulóink számára fontos a sport. Az osztályok az Ady-olimpia keretében mérhetik össze röplabda és futballtudásukat, de iskolánk épületében működik a város Kajak-Kenu Szakosztálya, valamint tornatermünk ad otthont a röplabda csapat edzéseinek is. Tömegsport keretében röplabda, atlétika és futball edzések közül választhatnak diákjaink.


Iskolánk mindennapjait családias légkör hatja át, nem véletlenül hívjuk magunkat a Család gimnáziumának. Számos környékbeli család több generációja is a gimnáziumban végezte tanulmányait, a tanári kar tagjai között is folyamatosan voltak – vannak egykori Ady diákok. Odafigyelünk a gyerekekre, barátságos, elfogadó légkörben neveljük is őket, személyre szabott konzultációkkal segítjük a végzősök pályaválasztását. Saját iskolai logóval díszített pólónk és pulóverünk is van. Minden évben kiváló Ady-diák választásával állítunk példaképet a diákok elé.

A kreatív diákok a Kávéházban mutathatják be alkotásaikat társaiknak illetve a Műhely című kulturális folyóirat ad ennek teret.


Diákjaink helyben étkezhetnek a menzán és büfé is várja őket.
Az oktatás mellett nagyon fontosnak tartjuk diákjaink nevelését, amelyet számos iskolán kívüli szabadidős programmal igyekszünk színessé tenni: túrák, régésztáborszínházlátogatások, Jótékonysági est, Hugó Nap, Gólyanap és Gólya-avató, Ady-napok, pályaorientációs kirándulások,  Ady-bál, osztálykirándulások törik meg a mindennapok egyhangúságát.

Mi, tanárok és diákok, szeretünk ide járni és büszkék vagyunk iskolánkra!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, hogy személyesen is felkeressen bennünket.

Szívesen állunk az Ön rendelkezésére az iskola bármely elérhetőségén!

Iskolánkról Kovács Norbert, egykori diákunk, készített filmet, Kátai Erzsébet tanárnő segítségével.

Fogadják szeretettel!

 

Miért pont mi? - szubjektív ajánlás leendő Ady-diákok számára

 

Mert

 1. a család gimnáziuma vagyunk: valaki a tisztelt érdeklődő családjából nagy valószínűséggel Ráckevén érettségizett
 2. az iskola közel van, könnyen megközelíthető
 3. a messzi iskolába járásra fordított idő hasznosabban eltölthető
 4. az ország legszebb fekvésű (Duna-part) gimnáziuma vagyunk
 5. tudatosan és fokozatosan segítjük a pályaválasztást
 6. a Tanári kar nemcsak számon kér, de tanít is, ha szükséges többször elmagyarázzák az elsőre nem értett anyagrészt
 7. felkészítünk a magasabb iskolafokokon való helytállásra, a továbbtanulásra ( felsőoktatás);
 8. célunk az igényes, tartalmas szórakozás, kikapcsolódás iránti igény felkeltése a tanulókban a tanítási időn kívüli iskolai, illetve az iskolán kívüli szervezett szabadidős programok segítségével;
 9. remekül főznek a konyhán.

 

A nevelőtestület önmagára nézve kötelezően betartandó követelménynek tekinti:

    

 1. Tiszteljük és ápoljuk az intézményünk hagyományait.
 2. Minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítjük a pályakezdő és az aktív pályájuk végéhez közeledő pedagógustársainkat.
 3. Korrekt, feszültségmentes kapcsolatra törekszünk a fenntartóval, beiskolázási körzetünk önkormányzataival- különösen Ráckeve Városával
 4. Kiemelten kezeljük beiskolázási körzetünk általános és középiskoláival való kapcsolattartást
 5. A napi politikát távol tartjuk az intézményünktől!
 6. Korrekt, kiegyensúlyozott kapcsolatot tartunk a történelmi egyházakkal, az alapítványainkkal és a feladatokat ellátó intézményekkel, civil szervezetekkel.

 

 

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Dátum : 2021-07-14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Dátum : 2021-07-28
29
30
31

Látogatók száma

Ma 51

Tegnap 71

Ezen a héten 343

Ebben a hónapban 1858

Összesen 279984

Go to top