logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

Menu
 

 


 

 

vote for

A Hugó napiszavazás eredménye:

12.a        124 szavazat

12.b            6 szavazat

12.c          71 szavazat

12.d          47 szavazat

Gratulálunk a 12.a osztálynak és

sok sikert kívánunk a Hugó-nap megszervezéséhez!


 

April Fools1
Hug nap20181 page 001 Hug nap20181 page 002
Hug napi plakt 1 page 001  
 

Április 1-je iskolánkban mindig is különleges nap volt, mikor is egy végzős osztály veszi át a hatalmat, és felforgatja az iskola életét. Ez a Hugó nap, iskolánk hagyománya, melyet idén március 31-én tartottunk. Ilyenkor semmi sincs úgy, mint más tanítási napokon. Ez a nap a jókedvről, és szórakozásról szól. Nem volt ez másképp idén sem. 
Az eseményt egy kampány előzte meg, melynek lényege az volt, hogy a végzős osztályok különböző módon igyekezték meggyőzni a gimi diákjait arról, hogy szavazzanak rájuk, és programjaik megvalósulhassanak. Idén a szavazáson a 12.C osztály lett a győztes, mellyel megnyerte a nap megrendezésének jogát. 
Az idei Hugó nap egy tartalmas esemény volt a tanév során: az első felében rendhagyó tanórákat tartottak a végzősök és alsóbb évfolyamok diákjai. Volt ahol előadással készültek, és volt ahol fordított óra volt, tanáraik az iskolapadba ültek és egy-egy diákjuk tartotta meg az órát.
A nap második felében zajlott a tényleges Hugó napi programsorozat. 11.00 órakor ünnepélyes megnyitó keretein belül iskolánk igazgatója, Molnár László, átadta az iskola kulcsait, és hatalmának jelképeit, egy bolondos sapkát és nyakkendőt, a végzősök elnökének, Magyarics Lászlónak, aki ezzel átvette a hatalmat, és megnyitotta a játéksorozatot.
Az iskola diákjai sárkányhajó versenyen, kidobóban és állomás versenyen mérhették össze erejüket, kreativitásukat és tudásukat. Mindezt egy osztályok versenye keretein belül, ahol minden feladat és helyszín hozzájárult a győzelemhez.
A sárkányhajó versenyen 8 fős csapatok indultak osztályonként, és 100 métert kellett leevezniük minél kevesebb idő alatt a Dunán. A legeredményesebb csapat 39 mp alatt tette meg ezt a távot. Köszönjük szépen a Ráckeve Kajak-Kenu Szakosztálynak, hogy rendelkezésünkre bocsátották a sárkányhajót!
Ezzel párhuzamosan a tornateremben szintén 8 fős csapatok kidobóztak. A hangulat fergeteges volt, zenei aláfestés és szurkoló hangok keveredtek. Látszott, hogy igazán élvezik a játékot. Ezenkívül, a harmadik helyszínünk az e-sport terem volt, ahol a diákok PS és Xbox-os játékokban versenyezhettek egymással. 
Az osztályok többi tagjai egy 12 állomásos játékon vettek részt, ahol pontokat gyűjthettek, hogy megnyerjék az osztályok versenyét, és ezzel a fődíjat, egy tortát. A különböző állomásokon meg kellett oldaniuk egy-egy kvízt a tanáraikról, a 12.C-ről, fizikával, matematikával, történelemmel kapcsolatban, máshol filmeket és nyelveket kellett felismerniük, logikai és kreatív feladatokat kellett kivitelezniük, puzzlet kellett kirakni, valamint ügyeskedniük kellett kosár dobásban, Darts-ban, labda hajításban és karatéban.
Az osztályok versenyét a 9.A osztály nyerte meg, második helyezett lett a 11.A osztály, harmadik helyezést ért el a 10.A osztály. Gratulálunk!
Az arcokon az látszott, mindenki jól érezte magát a feladatok és játékok teljesítésekor. Elmondhatjuk, hogy pedagógiai szempontból is sikeres volt a nap, hiszen a különböző feladatokban az osztályoknak össze kellett dolgozniuk, segíteniük kellett egymást. Mindenki másban jó, így erősödött a csapatmunka. A logikai és kreativitást igénylő feladatok fejlesztették a megoldókészséget. És mindezt úgy, hogy jól érezték magukat ezen a napsütéses pénteken.
A Hugó nap részletes programjairól szóló plakát itt nézhető meg.

Eseménynaptár

Fontosabb adataink

Látogatók száma

Ma 302

Tegnap 973

Ezen a héten 2414

Ebben a hónapban 5902

Összesen 467766

Bejelentkezés

Ajánlott oldalak

Kapcsolat

Címünk: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 82.

Igazgató: Molnár László

Igazgatóhelyettesek: Dr Balogh Lászlóné, Matics Istvánné

Gimnázium e-mail címe: titkarsag@rag.edu.hu

Telefon: 24/519-050, mobiltelefonszám: 30/453-4106

         Adatvédelmi tisztviselő:

                                      Konkolyné dr. Ficzkó-Juhász Bernadett Ivett

         

 

        Fenntartó, működtető

        SZIGETSZENTMIKLOS 3

 

Go to top