logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

Menu

Az Ady-bál a tizenévesek szemüvegén át
 
Nyolc éve szervezzük a bált, és már vannak rutinszerűen elvégzett feladatok, valamint újabb és újabb kihívások. Néha úgy érezzük annyira benne élünk a programban, hogy nem vesszük észre a jó vagy a rossz mozzanatokat. Így hát levettük a bál után a „báli szemüvegünket” és felvettük kicsit a 17 évesek „báli szemüvegét”. 
Lássuk ők hogyan látták ezt az eseményt: 
 
„A 2018-as Ady-bálról… Fantasztikus volt! Eddig ez volt a harmadik, amin voltam és messze a legjobb, bár ebben nagy szerepe volt a fiúknak, mivel rengeteget táncoltak velünk és tényleg az összes lányt felkérték, aki ott volt az osztályból, remek hangulatot csináltak. … Idén is pincérkeddem és tavaly is. Az nem jelentett problémát, hogy ez elvett másfél órát a bálból, mert élvezettel csináltuk. … Nagyon jó volt idén is és jövőre is szeretnék pincérkedni.
Ami még nagyon jó volt idén is, az a sok süti. Nagyon jó volt a választék és eszméletlen finomak voltak. A másik az Ady-rózsa árusítása volt. Nagyon jól csinálták és… a rózsák gyönyörűek voltak. 
Összességében ez volt a legjobb Ady-bál, amin voltam és remélem a következő is ilyen élvezetes lesz.”  
 
„ … a díszítés látványa ragadott meg: ugyanis a változó bordó és fehér rózsák, a függönyök a hangulatvilágítással együtt elkápráztatottak, és rá sem lehetett jönni arra, hogy ezek egy tornatermet fednek.
Az ételek mind csábítóak és gusztusosak voltak: illatuk és kinézetük odavonzott, ízük meg elkényeztetett.”  
 
"Maga a pincérkedés, amit a „szervező” 11. évfolyam nevében vállaltunk jó volt. Élveztem a sürgés-forgást és, hogy mindenkivel tudtam pár szót váltani.” 
 
„Jó volt a hangulat, öröm volt rég nem látott ismerősöket viszontlátni. Érdekes volt a diákokat, a tanárokat, az iskolát más szemmel látni, de mégis ugyanott, ahová minden nap járok.
Jó lehetőségnek tartom még ezt a bált arra, hogy a diákok kipróbálhassák magukat különböző munkaterületeken, mint például a pincérkedés, tombolaárusítás, hoszteszkedés, és akik segédkeztek az előkészületekben kis betekintést nyerhettek a rendezvényszervezés bonyodalmaiba.
Összeségében szerintem a legnagyobb előnye a bálnak, hogy összekovácsolja az iskolai és az osztályközösséget, jobban megismerhetjük egymást egy jó élmény keretében és felpezsdíti az iskola életét.”  
 
Idén nem csak a bálon voltam jelen, hanem becsületesen kivettem a részem a bál szervezésében. Tulajdonképpen a 11. évfoyam minden tanulója segítette a bál szervezését. Eleinte úgy álltam hozzá, hogy megint egy kötelező délutáni program, ami elveszi a szabadidőmet, de amikor pakoltam, segítettem berendezni a termet stb., akkor vettem észre, hogy a bál szervezőinek rengeteg dolgot kell elintézniük és így minden kisebb segítség - beleértve az enyémet is – igen jól jön.” 
 
„Összességében elégedett voltam az estével, hiszen annak ellenére, hogy dolgozni mentem és az este folyamán mindenkinek segítettem, ha csak tudtam, más fényben láttam iskolánkat, diákjaink egy részét. Illetve láttam, hogy a tanárok és diákok előzetes munkájának milyen gyümölcsöző eredménye lett. A hangulat jó volt, a tornatermet kellemes közeggé varázsolták és mindenki oldottan tudta élvezni az estét.” 
 
„Az este kellemesen telt, élveztem a táncot, zenét és a társaságot is. Mint minden évben most is minden jól szervezett volt, különösen tetszett az új tombolasorsolás, bár én már nem tudtam venni, olyan gyorsan elkelt. Remélem, jövőre kipróbálhatom. 
Szerinte nagyon jó volt az osztályunknak, hogy részt vehetett a szervezésben, hiszen így sokkal többen részt vettek a bálon, mint az előző évek során. Az estém egyik legjobb része volt a pincérkedés, hiszen jó volt a csapat és izgalmas volt a felszolgálás. Élveztem a szombat reggeli szendvicskészítést is, bár az kaotikusabb volt.”
 
„Ez a bál jó, mert segít a leendő végzősöknek, így idén nekünk is, a szalagavató és a ballagás költségében. Nagy köszönettel tartozunk Dr. Balogh Lászlóné és Kiss Erika tanárnőknek a bál megszervezéséért. Osztályfőnökünk, Kátai Zita tanárnő is sokat segített nekünk a bál megszervezésében. Örülök, hogy szinte az egész osztályom ott volt a bálon és képviselték osztályunkat.” 
 
„A bál egyik fő hozománya az összegyűjtött pénz mellett, azt gondolom, a közösség összehozása. Pontosabban azzal, hogy a feladatokat az egész évfolyam számára és a szülők körében is kiosztották azt az érzést keltette, hogy mind teszünk valamit az esemény érdekében.
A fotózás részét élveztem, mert azt gondolom ez egy jó kis emlék…”
 
Nos, ha ilyen a tanulók szemével a bál, akkor a céljainkat elértük, és boldogan tekintünk a jövő felé. 
S várunk szeretettel mindenkit jövőre is, akik már voltak, vagy akik csak a fenti sorokat olvasva jönnének el hozzánk. aki lemaradt, vagy csak nosztalgiázni szeretne, keresse fel honlapunkat és nézze meg a báli képeket és annak a rengeteg kedves embernek a névsorát, akik nélkül semmi sem menne. 
 
Idén is rengeteget segítettek a munkában a 11. évfolyam diákjai, és családjuk. Bár a báli csillogásban nem látszik, de az ő önzetlen segítségük nélkül nem működhetne ez a rendezvény. Nagyon hálásak vagyunk minden apró és nagyobb segítségért is, hiszen minden dolgos kéz számít. Hálásan köszönjük!
A bál sikerességének záloga a befektetett munkán kívül abban áll, hogy a város és a környék vállalkozói és cégei is mellettünk állnak. Az ő tárgyi és anyagi támogatásuk nélkül nehezen boldogulnánk. Nagyon köszönjük!
 
Támogatóink a következők voltak:
 
Kiemelt támogatók:
Csöme Kft., Dr. Balogh László, Dr. Novák Gábor, Dr. Pataki Márta, Dr. Pusztai Attila, Dr. Szikora Gyula, Erdős Húsbolt – Erdős László, Fegyó Béla festőművész, Goldi-Módi Kft., Koller András, Kovács Gyuláné, Korax Gépgyár Kft., MAJOR Kft., Mobil Trans, Novák Miklós, Puha Ferenc festőművész, Viskiné Rafás Kinga, Szilárd Acél Kft.
További támogatók: 
Ács Károly Művelődési Központ,  Andi Virág, Barbi Fashion, Barones Fehérnemű, Bezzegné Göndöcz Mária,  Carlo Lovassport Egyesület, Coral Táncegyesület - Nagy Nóra és Vincze Virág, Cseh Fruzsina, Cserhalmi Gréta és családja, Csumpi Turi,  Duna Relax & Event Hotel****, Dr. Guba Sándor állatorvos, Éva Kozmetika, Erdős Pincészet – Erdős Bálint, EHS Focus Kft., Galenus Gyógyszertár, Gyengési zöldséges, Hotel Termálkristály – Aqualand **** Aqua Helia Kft., Hintalovon Alapítvány – Gyurkó Szilvia, Izsóka Gyógynövény Szaküzlet – Zákány Erzsébet, Jaksa Géza és családja, Kapitány András - Fot Grafik Studio, Kapitány Levente és családja, Kapitány Cukrászda, Katarina Moda,  Kátai Konténer Kft., Kevei Margit, Kiss Lajosné, Korn Beatrix Photo-Lovely Moments,  Kovács Mónika, Levente Mónika, Lipóti Pékség, Mesterker Bt. Barkács, lakásfelszerelés, ajándék, Mészáros Gyula,  Mirr-Murr Állatorvosi Rendelő,  Moharos László, Nemes Ferenc Fafaragó népi iparművész, Nagy Gergő és családja, Nagy Dorina és családja,  No1. Fashion, Ócsai Péter és családja, Pálné Pépás Kamilla – Virág Ajándék, Phan Krisztina Csilla – Vegyibolt Ráckeve, Pujáné Kókai Ágnes, Ráckevei Könyvesbolt és Mervó Erzsébet, Ráckevei DOG FIT Kutyakedvelők Sportegyesülete, Ráckevei Sofőrszolgálat - TAXI, RÁVÜSZ Kft., Rita butik, Romantika Cukrászda,  Schema-Számítástechnika – Ráckeve, Schneider Autóalkatrész, Schneider Tamás, Suli-buli papír-írószer Ráckeve, Sutyi & Sasi Étterem és Pizzéria, Szadai József, Szubotics Jánosné,  Szubotics Szilvia, Szubotics Mónika, Dr. Szánthó Györgyné, Starmüller Kft. – Autómosó, Szanyóné Brodmann Zsuzsanna, Szegedi Imre, Taligás R+V Duna Pékség, Tulipán Műhely, Varga József és családja, Varga László és családja,Varga János és családja, Vitályos Gábor – ékszerész, Wágner Judit
 

Eseménynaptár

Fontosabb adataink

Látogatók száma

Ma 249

Tegnap 277

Ezen a héten 526

Ebben a hónapban 2736

Összesen 464600

Bejelentkezés

Ajánlott oldalak

Kapcsolat

Címünk: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 82.

Igazgató: Molnár László

Igazgatóhelyettesek: Dr Balogh Lászlóné, Matics Istvánné

Gimnázium e-mail címe: titkarsag@rag.edu.hu

Telefon: 24/519-050, mobiltelefonszám: 30/453-4106

         Adatvédelmi tisztviselő:

                                      Konkolyné dr. Ficzkó-Juhász Bernadett Ivett

         

 

        Fenntartó, működtető

        SZIGETSZENTMIKLOS 3

 

Go to top