logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

Menu

 

Az aula felébredt Csipkerózsika álmából
 
Ha az ember munkába vagy iskolába jár, már a napi rutin része, hogy a közösségi tereken átvág és észre sem veszi a környezetét. Belemélyedünk gondolatainkba: "Már megint nem értettem a német házit!" "Dolgozatot kell íratnom, és még fénymásolnom is kell..."
Ilyen és ehhez hasonló gondolatok járnak a fejünkbe és közben nem vesszük észre, hogy egy régi épület ódon falai közt lépdelve nem sok változás történik. Lassan hozzáöregszünk a régi dolgokhoz, és elfásulunk. Aztán egyik nap azt látják a tanulók, hogy eltűnnek a régi bútorok, és feltűnnek a piszkos falak. Elszörnyedünk. ..... Aztán festők, villanyszerelő lepik el az aulát és valami elkezdődik, egy fáradhatatlan kolléga lakberendezővé avanzsál, mér és számol. S pár hónap alatt az aula belép a 21. századba. A portás pultja több nyelven köszönti a vendégeket, hogy egy percre se felejtsük el, hogy ez itt az oktatás fellegvára. Modern pihenőbútorok és szép tiszta fehér falak várják a beérkezőt. 
A falakon a tehetséges diákjaink művei lógnak, amolyan mini galériában. Az új hirdetőtáblákhoz van kedvünk odalépni és elolvasni,  már áttekinthető. A hatalmas falióra vészterhesen üti a perceket, menni kell órára. Ady szelleme is beköltözött az aulába egy idézet révén. A plafonról lógó új lámpák ledes fényei világítják meg a szürke reggeleket. S ha estig maradnánk, a bejárat fölött a RADYG felirat ódon homokfújt üvegre emléleztet, és csillogva hírdeti hol jártunk. 
Hát felébredt végre az aula Csipkerózsika álmából. S ha kíváncsi valaki milyen is lett,  jöjjön el, az új falak hívogatnak!
Köszönet érte a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központnak, a "Közösségi terek" pályázatnak, Viski Ferencnek és csapatának, Szanyó Lászlónak, Hodinka Lászlónak, Viskiné Rafás Kingának és Kiss Erikának!

 

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
4
5
11
12
15
19
24
25
26
27
28
Dátum : 2019-05-28
30
31

Fontosabb adataink

Látogatók száma

Ma 29

Tegnap 140

Ezen a héten 990

Ebben a hónapban 4717

Összesen 141467

 

AJÁNLOTT ESEMÉNYEK....

kajak 2019 plakát

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  


 

 

Bejelentkezés

Ajánlott oldalak

Kapcsolat

Címünk: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 82.

Igazgató: Molnár László

Igazgatóhelyettesek: Dr Balogh Lászlóné, Matics Istvánné

Gimnázium e-mail címe: radyg@rag.sulinet.hu

Telefon: 24/519-050 

         Adatvédelmi tisztviselő: dr. Gyürki-Thoman Anikó
         elérhetősége: aniko.gyurki-thomann@kk.gov.hu

        Fenntartó, működtető

        SZIGETSZENTMIKLOS 3

 

Go to top