logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

Menu
Erdei iskola 8.a
2019.május 5-6.
Pilisszentkereszt

 

 
 
Osztályunk a ballagás után, május első hétvégéjén, vasárnap reggel indult erdei iskolába, a SzabAdy Alapítvány jóvoltából. Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de ez a gyerekek lelkesedését nem igazán tudta elvenni. Kísérőtanárunk Mészáros Attila tanár úr volt, akinek lelkes idegen- és túravezetése elfeledtette velünk az esőt is.
Délelőtt Esztergomban voltunk, ahol a Vármúzeumot és a Bazilikát néztük meg, utána pedig átsétáltunk Párkányba a Mária Valéria hídon. Ezután foglaltuk el a szállásunkat, ami a Som-hegyi turistaházban volt. A délutánt itt töltöttük el, különböző társasjátékokkal és beszélgetéssel. Az Emma vendéglőben elköltött ízletes vacsora után újra a szállásra mentünk. Mivel a csillagok ezen az éjszakán nem voltak láthatóak, a tanár úr által tervezett csillagászatóra elmaradt. Helyette nagyon sok vicces sztorit hallhattunk az elmúlt évek túráiról. Este 11 után elcsendesedett a társaság és reggel 7-kor kezdtek ébredezni.
Hétfőn a reggeli, az ebédcsomagok elkészítése, az összecsomagolás és takarítás után Dobogókőre indultunk, ameddig lehetett busszal. Itt a tanár úr elmesélte, hogy mit hol kellene látnunk, ha a felhők engednék. 
Az eredeti terv szerint innen gyalog mentünk volna a Pilis tetőre, de így ezt az utat is busszal tettük meg. A Boldog Özséb-kilátóba mindenki feljött és amikor innen leértünk, kétfelé vált a csapat. A bátrabbak gyalog tették meg a faluba vezető 4,5 km-es utat, a többiek pedig busszal. Ezután egy kisebb, de annál kalandosabb túra következett a Dera-patak szurdokvölgyében. A gyerekek között ennek volt a legnagyobb sikere. 
Az osztály hatalmas kalandnak élte meg ezt a kétnapos kirándulást, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani a SzabAdy Alapítványnak és az iskolavezetésnek. Külön köszönet Mészáros tanár úrnak az élvezetes földrajz és történelemórákért és a rengeteg vicces történetért! 
 
Tóth Szilvia
osztályfőnök
 
 

 

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
Dátum : 2019-08-21
22
23
24
25
26
29
30
31

Fontosabb adataink

Látogatók száma

Ma 49

Tegnap 59

Ezen a héten 108

Ebben a hónapban 1439

Összesen 150510

 

AJÁNLOTT ESEMÉNYEK....

kajak 2019 plakát

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  


 

 

Bejelentkezés

Ajánlott oldalak

Kapcsolat

Címünk: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 82.

Igazgató: Molnár László

Igazgatóhelyettesek: Dr Balogh Lászlóné, Matics Istvánné

Gimnázium e-mail címe: radyg@rag.sulinet.hu

Telefon: 24/519-050 

         Adatvédelmi tisztviselő: dr. Gyürki-Thoman Anikó
         elérhetősége: aniko.gyurki-thomann@kk.gov.hu

        Fenntartó, működtető

        SZIGETSZENTMIKLOS 3

 

Go to top