logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

Menu

golyakIskolánkban hagyományosan szeretettel fogadjuk új diákjainkat, vagyis a "Gólyákat", akik először augusztus végén 2 napos "Gólyatábor" keretében ismerkedhetnek az iskolával és társaikkal, majd szeptember végén, október elején osztályaikkal együtt "Gólyabál" formájában mutathatják be, hogy sikerül beillszkedniük az új közösségbe. Ezt általában közös osztálytánc betanulásával és játékos vetélkedőkön való részvétellel teszik, valamint vendégül látják reggelire a szervező osztályokat. A napot a vicces jelmezek teszik szórakoztatóvá számukra és az iskola többi diákja számára.

 


 

Gólyanap 2018. - október 11.

Hagyományainknak megfelelően ebben az évben is RADYG-ossá avattuk iskolánk újdonsült diákjait. idén a hetedikesek Hupikék törpikék, a 9.b-sek apácák és szerzetesek, a 9.c-sek mesefigurák és a 9.d-sek Teletabik voltak. A táncok, énekek és az osztályzászlók bemutatása után egy játékos vetélkedőben dőlt el, hogy az idei év nyertesei a 7.a-sok lettek!

Az eseményről készült képek itt találhatóak:

 


 
7okt.2017

GÓLYANAP 2017

 

torta 1

Hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a gólyanapot és felavattuk a RADYG-os 2017-es gólyáinkat. 

Képeink a rendezvényről és a legjobbnak járó tortáról a Gólyaavató-ban láthatóak!


 

Gólyabál 2016

Ízelítő a nap hangulatáról képekben

Az idei Gólyabálról  a szervezők az alábbiakat írták:

 Mi, szervezők, igyekeztünk a gólyák napját érdekessé és szórakoztatóvá tenni már csak azért is, mert egy éve ezen a napon mi is jót mulattunk.
A gyanútlan gólyák lelkesen készültek a rájuk váró "megpróbáltatásokra. 

Még a tanév elején megtudták, hogy milyen jelmezben kell megjelenni a jeles napon. Ennek köszönhetően szuperhősökkel és
mesehősökkel, hastáncosokkal és búvárokkal is találkozhattunk a folyosókon.

Azt is előre tudták, hogy az első órában  pompás reggelivel kell megvendégelniük a végtelenül elcsigázott és éhező rendező osztályokat
(az előzetesen leadott kívánságlisták alapján).

Délután kezdődött a játékos vetélkedő, melynek nyitányaként  a gólyák vidám táncos produkciókkal szórakoztatták a diákságot.
A nap játékos feladatokkal folytatódott, majd zárásképpen a gólyák ünnepélyes fogadalmat tettek, így kitörölhetetlenül az Ady-család tagjaivá válhattak.

Elmondható, hogy derekasan helytálltak, és félelmet nem ismerve győztek le minden akadályt.
Le a kalappal előttük! 

És így látták ezt a napot a Gólyák:

Gólyák röpködnek boldogan a RADYG-ban
A 7. a osztály tanulói az első héttől kezdve nagyon készültek a gólyabálra. Tánckoreográfiát szerkesztettek és Puskás Peti dalától volt hangos minden szünet, ahogy együtt skandálták a kerti parti slágert: Lecsó, lecsó lecsókolbász…
A gólyák minden évben, jelmezben várják a gólyabál délutánját. A fiúk idén hastáncosnak öltöztek a lányok pedig búvárruhába bújtak. 
Játékos feladatokat oldottak meg és mérték össze tudásukat a két 9. évfolyamos osztállyal. A 7. a osztály második helyezést ért el, ami a nagyok mellett jó eredmény. 
A helyezésen túl, a legjobb, hogy összekovácsolta a program most először az osztály tagjait, hiszen együtt gyakorolták a táncot, szurkoltak egymásnak, sminkelték egymást, reggeliztették a 8. évfolyamot. 
Élmény dús délután volt, amely során igazi tagjává váltak a tanulók az Ady-családnak.
 

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
4
5
11
12
15
18
19
20
24
26
27
28
29
30

Látogatók száma

Ma 0

Tegnap 146

Ezen a héten 146

Ebben a hónapban 3266

Összesen 476173

Go to top